Домашен зелник с препечени кори

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Домашен зелник с препечени кори
admin
Добавена от: admin
22 Декември 2011
9960
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

1300 гр. кисело зеле
700 гр. брашно тип 500
200 мл. олио
1 с.л. оцет

От брашното, щипка сол, 1 с.л. оцет и хладка вода, колкото е необходимо(около 1 ч.ч.) се замесва меко тесто. Тестото се разделя на 12 топчета, които се покриват с кърпа и сеоставят за 20-30 мин. От всяко топче се разточва тънка кора, която след това се запича в суха тава на котлона.
Прави се плънка: киселото зеле се нарязва ситно и се запържва с 80 мл олио. В намазнена тава се редят две кори, ред плънка, като всяка кора се наръсва обилно с олио. Последната кора се наръсва само с олио. Зелникът се пече в умерена фурна. Изпеченият зелник се наръсва с вода и се покрива с друга тава, за да омекне. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft