Балкански гювеч в глинено гърне - класика в жанра за ценители

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Балкански гювеч в глинено гърне - класика в жанра за ценители
Балкански гювеч в глинено гърне - класика в жанра за ценители
admin
Добавена от: admin
24098
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. телешко месо
500 гр. агнешко месо
1 кг картофи
4 големи моркова
4 глави лук
1 глава чесън
2 малки зелки
сол
черен пипер

Може да сготвите ястието по старомодния начин - в глинен гювеч за няколко часа на бавен огън, а ако сте фенове на модерните глезотийки в кухнята, може да ползвате и мултикукър. Еднакво вкусно е! 

Подправете месото и оставете настрана.
Обелете картофите и ги нарежете на големи парчета.
Направете същото с морковите и лука.
Зелето се нарязва на четвъртинки.
На дъното на съда изсипете олио и отгоре подредете месото.
Върху него поставете част от зелето, лука, картофите и морковите.
Редете продуктите така, докато всички се изчерпат.
Отгоре поставете разрязаната глава чесън и налейте малко вода.
Покрийте съда с капак (или хартия за печене/фолио).
Гответе в продължение на около 6 часа на най-слабия огън без разбъркване. 
Щом отворите капака, ще ви лъхне най-прекрасната миризма!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft