Баница с тиква

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
admin
Добавена от: admin
19 Октомври 2012
5491
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

1 пакет фини кори за баница
1 - 1.300 кг. тиква
краве масло за намазване
захар по 1 - 1.5 чаена лъжичка за поръсване на плънката във всяко руло
канела, индийско орехче, ванилия
За заливката:
2 яйца
1/3 (или малко повече) ч.ч. прясно мляко
сода бикарбонат на върха на ножа
1 ванилия
За глазурата:
сок от половин лимон
пудра захар (колкото да се получи кашеста смес)

Настъргваме тиквата както е сурова. Взимаме една кора и я намазваме леко с краве масло. Отгоре слагаме друга кора, поръсваме я с канела, малко индийско орехче и ванилия. Отгоре наръсваме част от тиквата - около 3 големи супени лъжици с връх. Разпределяме я равномерно, като гледаме да не стига чак до краищата на кората. Отгоре поръсваме тиквата с 1-1.5 чаена лъжичка захар. Завиваме 2-те кори на руло и повтаряме процедурата с останалите двойки кори. Намазваме тавата за тиквеника с олио. Постиламе на дъното една от корите и върху нея едно до друго започваме да редим рулата. След като сме ги наредили, нарязваме ги напречно, така се получават квадратчета. Може да го приготвите и като вита баница - според вкуса. Приготвяме заливката от 2-те яйца, содата, млякото и ванилията. Заливаме с нея квадратчетата (рулцата), като гледаме да се разпредели равномерно. Отгоре слагаме малки парченца масло. Печем баницата на умерена фурна. След изпичането я напръскваме с глазурата от лимонов сок и пудра захар.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически
Маникюр
Рокли
Грим
Обувки
Бижута Аксесоари
Чанти
Звезди
още
Модни тенденции
За дома
Дизайн
Екзотични Пътешествия
Татуировки
Design & Development: TaraSoft