Баница с халва

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
admin
Добавена от: admin
22 Декември 2011
9684
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

1 пакет точени кори
олио за намазване

За плънката

1 в.ч. захар
1 в.ч. лимонада
1 в.ч. брашно
1 в.ч. орехови ядки
1 пакет тахан халва /400 г/
1 бакпулвер

За сиропа

2 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода
2 ванилии на прах

1. Приготвяме сиропа. Сваряваме водата със захарта и ванилията.
2. Приготвяме плънката. В съд разбиваме захарта с лимонадата, прибавяме брашното, предварително смесено с бакпулвера. Смиламе ореховите ядки и ги прибавяме към сместа.
3. Натрошаваме тахан халвата, слагаме я в плънката.
4. Намасляваме тава за печене. Намазваме с олио две кори, нанасяме в единия край 2-3 с.л. от плънката. Завиваме на руло, поставяме ги в тавата. Редим по свършване на корите.
5. Печем в силно загрята фурна, на 180-200 градуса, за 15-20 мин. След като се изпече, заливаме баницата със студения сироп.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически
Маникюр
Рокли
Грим
Обувки
Бижута Аксесоари
Чанти
Звезди
още
Модни тенденции
За дома
Дизайн
Екзотични Пътешествия
Татуировки
Design & Development: TaraSoft