Баница с ябълки

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
admin
Добавена от: admin
22 Декември 2011
7426
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

1 п. кори за баница

5 бр. големи ябълки
1 ч.ч. орехи смлени на едро
1 п. канела
1 п . ванилия
0.500 кг захар

Ябълките се обелват , режат се на две и се почистват от семките. Половинките се настъргват на едро. След това към тях се добавят орехите и канелата. Разбърква се добре. Вземат се по два листа , ръси се със сместа и се прави руло. Повтаря се процедурата , докато свършат корите. Рулата баница се редят в подходяща намаслена (най-добре с разтопено масло ) тава.
Пече се на 180 градуса до порозовяване .
Баницата се остава да изстине. През това време се завира 500 мл вода. Към нея се добавят 0.500 кг захар и 1 п. ванилия. Сиропът е хубаво да ври около 15 минути.
Баницата се сиропира и след като изстине, е добре преди консумация да престои 2-3 часа в хладилника.

* Настърганите ябълки по желание може да се запържат малко.
* След като попие хубаво сиропът и изстине, баницата може да се наръси с пудра захар. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически
Маникюр
Рокли
Грим
Обувки
Бижута Аксесоари
Чанти
Звезди
още
Модни тенденции
За дома
Дизайн
Екзотични Пътешествия
Татуировки
Design & Development: TaraSoft