Бисквитена торта с шоколадов мус

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Бисквитена торта с шоколадов мус
Бисквитена торта с шоколадов мус
admin
Добавена от: admin
332998
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За основата:
150 гр смлени или натрошени какаови бисквити
100 гр черен шоколад на парченца
1/3 ч.ч. течен шоколад

За крема:
350 гр млечен шоколад начупен на парченца
1/2 ч.ч. мляко
120 гр масло, нарязано на кубчета
2 жълтъка
1/2 н ч.ч. захар
500 гр сметана 

Шоколадът се разтопява заедно с течния шоколад на водна баня или в микровълнова фурна. Разтопеният шоколад се смесва с натрошените бисквити и с полученото тесто се облепва дъното и стените на тортена форма или тавичка. За да не полепва, ръцете ви трябва да са влажни. Така приготвената тавичка се оставя на хладно да стегне. Междувременно се приготвя кремът.
На водна баня се разтопяват маслото, шоколадът и млякото. В отделна купа се разбиват жълтъците със захарта и към тях се добавя при непрекъснато бъркане шоколадовата смес. Отделно се разбива сметаната и се прибавя внимателно към шоколадовата смес - без интензивно бъркане, а по-скоро с преобръщане.
Шоколадовият мус се изсипва върху бисквитената основа и се оставя на студено най-малко за 4 часа. Отгоре се украсява с разтопен бял или млечен шоколад, натрошени ядки и др. по желание. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft