Бързо къри с ябълки и свинско

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Бързо къри с ябълки и свинско
admin
Добавена от: admin
27 Февруари 2012
4046
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

600 гр. свинско месо
30 мл. олио
80 гр. кромид лук - стар
1 ск. чесън стар
200 гр. ябълки
2 бр. люти чушлета
150 мл. бульон пилешки
3 гр. нишесте
3 гр. къри
1/2 ч.л. кимион
1/6 пак. канела на прах
2/3 вр. магданоз пресен

Време: 40 минути

Ябълките (зелени и кисели) се обелват и се нарязват на кубчета. Червените люти чушки се разрязват по дължина, почистват се от семето и се нарязват на ивички. Свинското контрафиле се нарязва на парченца и се запържва, докато получи кафеникава коричка. Изважда се от тигана и се оставя настрани. В същата мазнина се запържват чесъна, лука, ябълките и лютите чушки. Пилешкият бульон се смесва с царевично нишесте и се подправя с кимион, къри и канела. Бульонът се кипва и се оттегля от огъня. В съда с ябълките се връща свинското и се залива със соса. Ястието се вари още 2-3 минути. Поднася се поръсено с магданоз или кориандър с гарнитура откус-кус или бял ориз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft