Варени яйца в сос под капак

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Гювечета
Варени яйца в сос под капак
admin
Добавена от: admin
25 Февруари 2014
17033
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

4 варени яйца
2 по-големи патладжана
2 глави кромид
подправки на вкус - вегета, сол, пипер, магданоз

За сос бешамел:

20 гр. масло или маргарин
20 гр. брашно
200 мл. прясно мляко

За поръсване:
настърган кашкавал и/или пушено сирене

Обеленият и ситно нарязан кромид се запържва в малко олио. Когато е наполовина готов, се добавя обеленият и ситно накълцан патладжан. Пържи се, докато се сгъсти. Подправя се на вкус.
Сварените и обелени яйца се нарязват на четвъртинки. 
За соса бешамел: В загрятото разтопено масло се запържва брашното, като се внимава да не потъмнее. Добавя се постепенно млякото и се оставя да поври за кратко, докато се посгъсти. Дръпва се от огъня.

Голям глинен съд или гювечета се намазват със зехтин. Вътре се редят: първо сосът от патладжан, отгоре яйцата и се заливат с бешамела. Най-отгоре се поръсва с настърган кашкавал или парченца пушено сирене и гювечетата се слагат в загрята предварително фурна за кратко - докато се затоплят равномерно продуктите, а кашкавалът се разтопи. 

Забележка:
От това количество продукти се получават 2 гювечета. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft