Великденските пупи на баба

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Великденските пупи на баба
admin
Добавена от: admin
3 Май 2016
4769
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

2 яйца
1 белтък
1 чаша кисело мляко
2 чаши захар
1/2 чаша олио
брашно колкото поеме (400-500 гр.)
1 чаена лъжичка сода за хляб
1 бакпулвер
настърганата кора на 1 лимон
2 ванилии
1 жълтък и захар за намазване

Рецептата за бисквитките е много стара - от онези прашни тетрадки с рецепти, които бабите ни отваряха само по празниците. Тези великденски пупи, приготвяни традиционно в Струмския край, са много бързи и лесни, а вкусът им ще ви зарадва приятно. 
Захарта се разбива на ръка с яйцата ръчно. Содата и бакпулверът се угасяват в киселото мляко, след което се слагат при яйцата. Добавя се постепенно пресятото брашно и се замесва меко тесто. Тестото е лепкаво, но с намазнени ръце хубаво се доомесва. От него се късат топки и се сплескват върху дланите, така че да се образува нещо като питка. Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене, намазват се с разбит жълтък и се поръсват със захар. Пекат се на 180 градуса около 15 минути, след което фурната се намалява на 160 градуса и се допичат - общо около половин час, зависи от фурната. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft