Рецепти за Великденски сладки

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
29 Март 2012
71310

Великденски курабии

Продукти:

8 бр. яйца
500 г захар (2 ч.ч.)
500 г разтопена мас (2 ч.ч.)
30 г амонячна сода (3 пакетчета) 3-4 с.л. кисело мляко
3-4 ванилии (по 0.2 г)
около 1.750 кг брашно - за меко тесто
щипка сол
За декорация:
зърна от кориандър по желание
кристална захар
2-3 бр. жълтъци

Приготвяне:

Яйцата се разбиват добре със захарта. Внимателно се добавя разтопената и леко охладена мас, като биенето продължава. Амонячната сода се разтваря в киселото мляко и когато шупне се добавя към сместа. Брашното се пресява 2 пъти и постепенно се добавя към тестото, заедно с ванилията. Омесва се меко тесто. Разделя се на 3 топки и се прибира в хладилник да отлежи около 30 минути.
Взема се първата топка и се разточва с точилка на кора с дебелина около 2-3 мм. С помощта на формички се изрязват зайчета, пиленца, агънца. Нареждат се в ненамазана тава. Отгоре се намазват с разбитите жълтъци с 1 с.л. вода и обилно се поръсват със захар. По желание се слагат зрънца от кориандър за очички. Пекат се в умерена фурна. 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически
Маникюр
Рокли
Грим
Обувки
Бижута Аксесоари
Чанти
Звезди
още
Модни тенденции
За дома
Дизайн
Екзотични Пътешествия
Татуировки
Design & Development: TaraSoft