Рецепти за Великденски сладки

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Великденски сладки с масло и кисело мляко
29 Март 2012
71160
Великденски сладки с масло и кисело мляко

Великденски сладки с масло и кисело мляко

Продукти:

125 г масло
125 г мас
1 ч.ч. непълна олио
1 ч.ч. пудра захар
1 ч.ч. изцедено кисело мляко
1 бр. яйце
1 ч.л. амонячна сода
кората и сокът от един лимон
700 г брашно
За гарниране:
сладко по избор
орехи
бадеми и белтък
пудра захар

Приготвяне:

Маслото и маста разбивате със захарта, прибавяте 1 бр. жълтък и олиото на тънка струйка, без да спирате да разбивате. Добавяте киселото мляко със содата и сокът и кората на лимона. Прибавя се брашното, колкото поеме за меко тесто. Разделяте го на три топки. Първата разточвате с дебелина 0.5 см, режете на квадратчета, слагате в средата сладко по избор и навивате пурички. От втората топка правите малки топчета, в средата слагате парченце орех. Овалвате ги в смлени орехи. А от третата топка тесто направете топчетета колкото орех. Издължете ги за да станат продълговати, потопете ги в белтък и оваляйте в нарязани бадеми. Пекат се на умерена температура - 180 С до бледо розово. Топли поръсете с пудра захар.

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически
Маникюр
Рокли
Грим
Обувки
Бижута Аксесоари
Чанти
Звезди
още
Модни тенденции
За дома
Дизайн
Екзотични Пътешествия
Татуировки
Design & Development: TaraSoft