Вечеря в гърненце

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
admin
Добавена от: admin
19 Юни 2015
24113
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

Лукът и гъбите се нарязват и запържват.


В каймата се добавят вареният ориз, лукът, 1 яйце, сол и черен пипер на вкус. Разбърква се добре.


Картофите се настъргват, добавя им се другото яйце, а след това - 2 супени лъжици брашно и сол.


От каймата се оформят малки кюфтенца (с големината на орех) и се пържат в загрято олио. 
От картофите се пържат картофени палачинки. Готовите палачинки се нарязват на големи ивици. Приготвя се сметанов сос: смесва се сметаната със соевия сос и 2-3 супени лъжици вода.


Напълнете гювечетата: първо със слой от нарязани картофени палачинки, кюфтета, гъби, след което - отново с картофени палачинки. 
Всичко се залива със сметановия сос. Отгоре се покрива с капак и се поставя във фурната.

Пече се в продължение на 30 минути.
Поднася се горещо, като се изсипва съдържанието на гърненцето в чиния.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft