Видео рецепта за най-лесната бисквитена торта с шоколад и орехи, която не се пече

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Видео рецепта за най-лесната бисквитена торта с шоколад и орехи, която не се пече
admin
Добавена от: admin
31 Май 2016
17799
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

800 гр. бисквити
100 гр. орехи
200 гр. захар
60 гр. какао
240 мл вода
150 гр. масло
1 ч.л. екстракт от ванилия
120 мл сладкарска сметана
120 гр. млечен или черен шоколад

Интернет е пълен с рецепти за бързи десерти, които не изискват много време и труд, и не се пекат. Ето една рецепта за бърза бисквитена торта без печене.

Всички бисквити се нтарошават и се поставят в голяма купа. Орехите се запичат на сух тиган за около 5 минути, като от време на време се разбъркват, а след това се слагат при бисквитите.

В тенджера се смесват захарта и какаото, след което се добавя вода при непрекъснато разбъркване. Бърка се добре, за да се получи еднородна смес. След това към сместа се добавя маслото и тенджерата се поставя на котлона, за да се разтопи маслото и да стане хомогенна. Ще трябват около 7-8 минути на умерена температура.

Готовата шоколадова смес се охлажда 10 - 15 минути и се добавя ванилията. Разбърква се, след което сместа се изсипва върху натрошените бисквити и ядки.

Разбърква се добре, за да попадне кремът навсякъде, след което се прехвърля в тава или в дълбок съд, за да се оформи десертът.

Може да го направите с лъжица или шпатула, след което покрийте съда с тортата и я оставете да престои в хладилник за около половин - един час.

Преди да извадите тортата от хладилника, сложете сметаната да заври, след което с нея залейте шоколада.

Оставете да престои една минута и започнете да бъркате, докато добре се съединят. Залейте със сместа тортата.

Оставете я да се охлади в хладилник поне 3-4 часа преди сервирането. Десертът е готов.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft