Въздушен карамелен сладкиш

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Кекс
Въздушен карамелен сладкиш
admin
Добавена от: admin
22 Декември 2011
6673
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

яйца – 4 бр. 
сметана – течна 200 мл. 
захар – 1 ч. ч. 
брашно – 240 гр. 
ванилия – 1 бр. 
бакпулвер – 1 бр. 

Прави се карамелена смес, като половината от захарта се карамелизира с малко вода, докато стане златист цвят. После се добавя половината от сметаната и се разбърква до разтваряне на карамела. 

След като изстине към нея се добавят 2 - те яйца, половината бакпулвер и половината от брашното. Разбива се добре с миксер. 
Прави се ванилова смес от другите 2 яйца, соито се разбиват с миксер. Към тях се прибавя останалата захар, сметана, бакпулвер, брашно и ванилията. 

Глазурата се прави от 1/3 ч. ч. захар, която се карамелизира. 
Прибавя се 100 мл. мляко или сметана, в което е разтворена 1 с. л. брашно. Бърка се докато заври. 

В кексова форма се изсипват двете смеси. 

Пече се на 170 градуса на долен реотан първоначално. После след като набухне кекса се включва и горният. 

Изстиналият кекс се залива с глазурата. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически
Маникюр
Рокли
Грим
Обувки
Бижута Аксесоари
Чанти
Звезди
още
Модни тенденции
За дома
Дизайн
Екзотични Пътешествия
Татуировки
Design & Development: TaraSoft