Възстановете хормоналния си баланс и обмяната на веществата само с един натурален продукт!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Женско здраве
Възстановете хормоналния си баланс и обмяната на веществата само с един натурален продукт!
11248
Възстановете хормоналния си баланс и обмяната на веществата само с един натурален продукт!

Нарушенията в хормоналния баланс са все по-често срещани, като в последните години тенденцията е те да се проявяват в съвсем млада възраст. Причините за това следва да търсим основно в химичните замърсители, открити в редица храни, както и в замърсената околна среда.

Същественият проблем тук е, че в резултат от индустриализацията и влошената екологична ситуация, ние непрестанно сме изложени на влиянието на хормоноподобни субстанции, известни като ксеноестрогени.

Ксеноестрогените – скритите врагове на здравето и хормоналния баланс! Ксеноестрогените или т. нар. „външни естрогени” са хормоноподобни субстанции, с които околната среда е пренаситена. Те навлизат в организма посредством много продукти от бита, включително по-масова козметика, пластмаса, почистващи препарати и др., имат присъствие в храната, водата, почвите, дори – въздуха. Ксеноестрогените имат разрушителен ефект върху ендокринната система - те нарушават тъканната чувствителност към половите хормони, предизвиквайки състояние на естрогенно доминиране с относителна прогестеронова недостатъчност, известно като естрогенова доминантност.

Симптомите на естрогенова доминантност могат да бъдат затлъстяване и наднормено тегло, акне, депресия, тревожност, повишена чувствителност към стрес, нарушения в менструалния цикъл, чувствителност и болезненост в гърдите, главоболие, проблеми със зачеването и др.

Естествена регулация на хормоните с екстракт от див ямс! Съвременната природна медицина разполага с достатъчно адекватни решения срещу хормонален дисбаланс и естрогенова доминантност. Но като че ли най-успешното и ефективно средство сред тях е екстрактът от див ямс, който за разлика от конвенционалната хормонозаместителна терапия, насърчава извеждането на излишния естроген без здравословни рискове.

В състава на дивия ямс присъства веществото диосгенин, което напомня на женския хормон прогестерон. Най-характерното за диосгенина е, че по естествен начин подкрепя функцията на хормона прогестерон. В резултат от това състоянието на естрогенно доминиране и прогестеронов дефицит постепенно отзвучава.

 

Дивият ямс е безвредна билка, която може да се използва и в тийнейджърска възраст. Може да се приема включително от мъжете, когато имат рак на простатата или проблеми с костите.

Див ям / Сладък картоф (корен) – модерен и доказано работещ американски природен продукт за въстановяване на баланса между естроген и прогестерон!

Американската компания Nature’s Way предлага натурален екстракт от див ямс с доказан произход и отлична ефективност. Всяка капсула от продукта Див ям / Сладък картоф (корен) осигурява 425 mg чист, изцяло натурален екстракт от корен на див ям, който е естествен източник на диосгенин.

Див ям / Сладък картоф (корен) се препоръчва в случаите на хормонален дисбаланс, включително естрогенова доминантност, безплодие, нарушена обмяна на веществата, нарушения в менструалния цикъл, тежка менопауза, акне и др.

Прием: по 2 капсули дневно, за предпочитане с храна.

Търсете в аптеките или на www.revita.bg

 

Научи повече за хормоналния дисбаланс от д-р Папазова!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft