Готварски уроци: Как се прави любимата на всички рибена чорба?

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Готварски уроци: Как се прави любимата на всички рибена чорба?
Готварски уроци: Как се прави любимата на всички рибена чорба?
admin
Добавена от: admin
14635
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 голяма пъстърва (400-500 гр.)
1 корен пащърнак
1 корен целина
3 моркова
1/2 глава лук
4-5 скилидки чесън
1 връзка магданоз
2-3 дафинови листа
1 голям картоф
подправки: Вегета, черен пипер, девисил
червен пипер, брашно и олио за запръжката

Изберете по-голямо парче риба или две по-малки. 
Рибата почистете, разрежете наполовина и я поставете в тенджера с вода на огъня. Трябва леко да се посвари, колкото лесно да може да отделите месото от костите. Където е възможно, оставяйте по-големи парчета месо - не ги наситнявайте. Отделете месото настрана. 
Настържете лука и го поставете в съда, където ще варите чорбата. Там добавете и другите нарязани зеленчуци. Всичко това с малко олио поставете да се запържи. След това добавете вода, настъргания на най-ситното ренде картоф, поставете рибата, подправете и варете, докато се сварят зеленчуците. 
Накрая залейте чорбата със запръжка, приготвена от малко запържено в загрято олио брашно с щипка червен пипер. Поръсете с нарязан магданоз. 
Чорбата е изключително вкусна, особено поднесена гореща в някой студен зимен ден.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft