Готварски уроци: Как се прави любимата на всички рибена чорба?

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Готварски уроци: Как се прави любимата на всички рибена чорба?
admin
Добавена от: admin
1 Февруари 2016
11631
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

1 голяма пъстърва (400-500 гр.)
1 корен пащърнак
1 корен целина
3 моркова
1/2 глава лук
4-5 скилидки чесън
1 връзка магданоз
2-3 дафинови листа
1 голям картоф
подправки: Вегета, черен пипер, девисил
червен пипер, брашно и олио за запръжката

Изберете по-голямо парче риба или две по-малки. 
Рибата почистете, разрежете наполовина и я поставете в тенджера с вода на огъня. Трябва леко да се посвари, колкото лесно да може да отделите месото от костите. Където е възможно, оставяйте по-големи парчета месо - не ги наситнявайте. Отделете месото настрана. 
Настържете лука и го поставете в съда, където ще варите чорбата. Там добавете и другите нарязани зеленчуци. Всичко това с малко олио поставете да се запържи. След това добавете вода, настъргания на най-ситното ренде картоф, поставете рибата, подправете и варете, докато се сварят зеленчуците. 
Накрая залейте чорбата със запръжка, приготвена от малко запържено в загрято олио брашно с щипка червен пипер. Поръсете с нарязан магданоз. 
Чорбата е изключително вкусна, особено поднесена гореща в някой студен зимен ден.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft