Готварски уроци: Как се правят спагети Болонезе?

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Готварски уроци: Как се правят спагети Болонезе?
admin
Добавена от: admin
5 Април 2016
8346
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

500 гр. телешко мляно месо
2 консерви цели домати
2 скилидки чесън
2 глава лук
1 супена лъжица доматено пюре
половин чаша червено вино
по 2 супени лъжици риган, майорана, босилек, червен пипер, захар
Вегета на вкус
500 гр. спагети

В тиган сложете една-две супени лъжици зехтин да се загреят и в него запържете каймата. Добавете нарязаните лук и чесън. Запържете ги за кратко и добавете доматеното пюре. Хубаво разбъркайте и добавете виното, след което оставете соса за малко да се задуши на умерен огън. Доматите от консерва нарежете (или ги намачкайте хубаво) и заедно със соса от консервата ги добавите в месото. Посолете, добавете черен пипер и всички останали подправки, като може да добавите и други по ваш вкус. Покрийте тигана с капак и оставете сместа да се вари на ниска температура около 20-тина минути.

Сварете спагетите ги в подсолена вода (според инструкциите на опаковката), изцедете и за кратко ги залейте със студена вода.

След това ги поднесете с готовия сос и клонка босилек и настърган пармезан.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft