Готварски уроци: Как се правят спагети Болонезе?

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Готварски уроци: Как се правят спагети Болонезе?
Готварски уроци: Как се правят спагети Болонезе?
admin
Добавена от: admin
9570
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. телешко мляно месо
2 консерви цели домати
2 скилидки чесън
2 глава лук
1 супена лъжица доматено пюре
половин чаша червено вино
по 2 супени лъжици риган, майорана, босилек, червен пипер, захар
Вегета на вкус
500 гр. спагети

В тиган сложете една-две супени лъжици зехтин да се загреят и в него запържете каймата. Добавете нарязаните лук и чесън. Запържете ги за кратко и добавете доматеното пюре. Хубаво разбъркайте и добавете виното, след което оставете соса за малко да се задуши на умерен огън. Доматите от консерва нарежете (или ги намачкайте хубаво) и заедно със соса от консервата ги добавите в месото. Посолете, добавете черен пипер и всички останали подправки, като може да добавите и други по ваш вкус. Покрийте тигана с капак и оставете сместа да се вари на ниска температура около 20-тина минути.

Сварете спагетите ги в подсолена вода (според инструкциите на опаковката), изцедете и за кратко ги залейте със студена вода.

След това ги поднесете с готовия сос и клонка босилек и настърган пармезан.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft