Гювече в хлебче

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
admin
Добавена от: admin
4 Март 2014
61897
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

8 готови хлебчета/питки
25 грама масло
8 яйца
8 парчета печено месо, ситно нарязано
добавки по избор (пресни домати, зелени пиперки, настърган кашкавал, крема сирене, лук, лютеница и пр.)
сол и черен пипер
магданоз

Загрейте фурната на 180 градуса. Разтопете маслото на слаб огън. Отрежете върха на хлебчетата. След това с остър нож издълбайте средата им. С готварска четка намажете вътрешността на хлебчетата с разтопено масло. Подправете със сол и черен пипер. След това в зависимост от вкуса и предпочитанията пригответе добавките за плънката. Може да използвате пресни домати, пиперки, много ситно нарязан лук, настърган кашкавал. Във всяка от питките разпределете първо ситно нарязаното месо. Добавете другите продукти в реда, в който предпочитате, и напълнете с тях хлебчетата до ¾ от обема им. Върху всяко счупете по едно цяло яйце. Овкусете със сол и черен пипер и декорирайте с пресен магданоз. Подредете питките в намазнена тава и печете в загрята фурна 10-тина минути. След това покрийте тавата с алуминиево фолио и оставете да се допече още 20 минути. 
Поднесете хлебните гювечета веднага. По желание може върху тях да настържете малко сирене или кашкавал.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft