Диета с картофи за 60 дни-отслабване 10 кг

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Диета с картофи за 60 дни-отслабване 10 кг
58458

 Ръководителят Вашингтонската щатска комисия по картофите Войт, създава уникална 60-дневна картофена диета през есента на 2010 г. На Войт му писнало картофите да се оставят настрана от плановете за хранене, което се дължало на схващането, че съдържат твърде много въглехидрати.

Той искал да докаже колко питателни и здравословни са картофите, като се храни единствено с картофи в продължение на два месеца. По този начин, той дори открива нова стратегия за сваляне на тегло.

Характеристики на 60 дневната диета с картофи
В 60 дневната картофена диета, Войт се храни само с картофи за закуска, обяд, вечеря и всички слетобедни закуски. Той си позволява малко олио, подправки и сосове, но картофите са основното меню. За да си осигури разнообразие, Войт приготвя картофите по редица начини, яде ги на пюре, пържени, печени, варени и по всеки друг начин, който можем да си представим. Като цяло, той яде по 20 картофа на ден, за да се доставят достатъчно калории, които да поддържат телесното му тегло и за поддържане на нормалните ежедневни дейности.

Малко изненадващо, но Войт загубил 10кг по време на 60-дневната си картофена диета. Яденето една и съща храна многократно за продължителен период от време, без значение на храната, ще действа като нискокалорична диета, тъй като спазващите я несъмнено ще губят апетита си в течение на програмата. Тъй като при всяка загуба на тегло се изгарят повече калории, отколкото се консумират, всяко намаляване на приема на калории ще допринесе за намаляване на теглото.

Ползи от Диетата с картофи
Не само отслабва с 10 кг за 60 дни диета с картофи, Войт свидетелства са сваляне нивото на лошия холестерол с 67 точки-от 214 на 147, нивото на кръвната му захар също спада от 104 на 94. За разлика от много ограничителни диетични храни, картофите всъщност осигуряват достатъчно хранителност, като например, един среден картоф съдържа 110 калории, 0 грама мазнини, 620 мг калий, 26 г въглехидрати, 2 грама диетични фибри и 3 грама протеин. Картофът съдържа също така 45% от дневната препоръчителна стойност витамин С, заедно с полезни количества витамин B-6, мед, фолиева киселина, ниацин, тиамин, магнезий, фосфор, желязо и цинк.

Предупреждения
Няма научни изследвания, или медицински данни в подкрепа на 60-дневната диета с картофи, като легитимна стратегия за загуба на тегло. Войт извършва диетата, като „каскадьор“, който иска да получи публичност за своята кауза, а произтичащата от това загуба на тегло е само непредвидена полза. Консумацията на една и съща храна, дори с нещо толкова хранителни като картофите, в продължителен период от време, не осигурява оптимално хранене и може да доведе до потенциални здравословни проблеми.

Хубаво е да бъдете скептични, когато чуете за диети, които се фокусират върху един хранителен продукт, тъй като е невъзможно да отговарят на всички хранителни нужди по този начин. Картофената диета всъщност не е проектирана, като нов метод за отслабване. В действителност, Крис Войт, изпълнителен директор в Комисията по картофите във Вашингтон, започва тази диета, за да докаже, че картофите са здравословна храна и трябва да бъдат част от дневните ястия на хората.

Подготовка при провеждане на диетата с картофи:

Стъпка 1
Искайте одобрение от Вашия лекар преди началото на картофената диета, и обсъдете с него колко дълго трябва да продължите диетата. Той може да има опасения и прозрения, върху които ще искате да помислите, преди да реши да следвате тази диета.

Стъпка 2
Вземете общите калории, които планирате да консумирате и ги разделят на 110 - съдържанието на калории в среден картоф, за да разберете колко картофи трябва да се ядат на ден. Обикновен човек се нуждае от около 2000 калории на ден за поддържане на теглото си. Да не се консумират по-малко от 1200 калории, ако сте жена и 1500, ако мъж.

Стъпка 3
Решете колко храна и закуски, които планират да ядат през целия ден. Разделете количеството на картофите, които трябва да ядете на броя на храненията. Например, ако трябва да се храните с 16 картофи на ден и ги ядете на четири хранения, планирайте да ядете по четири картофа на хранене.

Стъпка 4
Не използвайте подправки и добавки със значително количество калории. Войт добавя подправки и използва минимално количество олио за готвенето на картофите си. Той не използва заквасена сметана, масло или други калорични подправки.

Картофите са традиционна храна в много български домове, осигуряваща солидна порция хранителни вещества. Един общ мит съществува, че трябва да избягвате консумацията на картофи, докато се опитвате да отслабнете. Това всъщност не е вярно. Картофите, когато се консумират в умерени количества, без мазнини, или допълнителни въглехидратни „бомби“, като сирене и заквасена сметана, са част от една здравословна диета. В действителност, някои витамини в картофите, като витамин С, насърчават метаболизма и могат да подкрепят вашите усилия за отслабване.

Метаболизъм
Терминът метаболизъм се отнася до способността на тялото ви да конвертира енергия за гориво, чрез химически, или физически процеси. Тези процеси включват телесни дейности като изпомпване на кръв, дишане, храносмилане на хранителни вещества, съкращаване на мускулите, отделяне на отпадъците и работа на централната нервна система и мозъка.

Хранителни вещества и обмяната на веществата
Картофите са богат източник на витамин С , съдържащ 19 милиграма в 100 грама порция, или почти половината от дневния ви препоръчителният прием. Витамин С е мощен антиоксидант, необходим на клетките в борбата срещу оксидативния стрес, който вреди на тъканите и пречи на нормалното функциониране на тялото ви. Витамин С в картофите може да насърчава един здравословен метаболизъм и да компенсира наддаването на тегло.

Картофите във вашата диета
Картофите получават лоша слава по време на ниско-въглехидратната лудост, съдържанието на въглехидрати в тях, както и тяхното въздействие върху нивата на кръвната захар. Въпреки това, клиниката Мейо предлага ограничаване на приема на картофи, когато се опитвате да отслабнете, а не напълно премахване на картофите и отказ от ползите за здравето на тези богати на хранителни вещества зеленчуци.

Оптимизиране на ползите от картофите
Оптимизирайте ползите за здравето от картофите, като ги готвите с кожата, или обелвате тъничко, само ной-горния слой. Повечето от хранителните вещества в картофите се съдържат в областта, най-близо до кората. Въпреки това, ако не можете да понасяте кората им, половината от хранителните вещества остават във вътрешността на картофите. Печете повече на фурна отколкото да ги варите, тъй като голяма част от хранителните вещества се губят във водата, когато картофите са изцедени.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки