Докъде стигнахме! Плащаме по 15 лева на месец, за да си паркираме пред блока

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Любопитно
Докъде стигнахме! Плащаме по 15 лева на месец, за да си паркираме пред блока
20 Април 2017
5266

Управляващите взеха решение да бъде въведена такса „паркинг пред блока“ . Тя ще бъде срещу „символичните“ 15 лева на месец и ни гарантира, че ще имаме 1 свободно място пред дома си.

Първата община, в която ще бъде въведена тази такса е Пловдив.

Срещу такса от 15 лева на месец пловдивчани ще могат да наемат паркоместа пред домовете си, а с „паяк“, скоби или фиш Общината ще отреагира на шофьори, паркирали на чуждо място, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

„Цената ще е такса, чието доказателство се осъществява по същия ред, по който се доказва цената на таксата за гаражните клетки. Опцията на Общината е до 28 лева, приета за гаражните клетки. Решението ни е обаче тази цена да бъде по-ниска и затова предлагаме 15 лева“, коментира кметът Иван Тотев.

 

Схемите за раздаване на платените паркоместа и наемането им ще бъдат по реда, важащ в момента за гаражните клетки. Ако има повече желаещи обаче, то ще се провежда търг и цената от 15 лева може да скоче повече, поясни зам.-кметът Розалин Петков.

„Откакто анонсирахме темата за първи път, има интерес в положителна посока. Пловдивчани искат промяната да се случи по-бързо, защото за съжаление притежанието на имот в Пловдив не гарантира и паркомясто“, обобщи Тотев.

Ако практиката покаже успех, тя ще бъде приложена и в останалите по-големи градове, в които има недостиг на паркоместа пред блока – София, Варна, Бургас, Стара Загора.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft