Домашна пилешка чорба по рецептата на баба - стопля стомаха и сърцето

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Домашна пилешка чорба по рецептата на баба - стопля стомаха и сърцето
admin
Добавена от: admin
2 Февруари 2016
33299
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

1 пиле
2 моркова
1 корен магданоз или парче кервиз
3 по-малки глави кромид лук
1 стрък праз
1 чаша прясно мляко
1 яйце
подправки: сол, черен пипер на зърна, смлян черен пипер
шепа фиде
пресен магданоз за поръсване
 

Нарежете почистените зеленчуци на едри парчета. Измийте добре пилето и го сложете в по-голяма тенджера. Добавете зеленчуците и подправките и залейте всичко със студена вода. Захлупете тенджерата и сложете да се вари на тих огън около 2 часа (докато месото се развари). Щом месото се свари, извадете го от тенджерата и отстранете кожата и костите, а месото накъсайте на парчета. Една част от месото може да върнете в чорбата, а другата да запазите за друго ястие - например пиле с ориз.
Щом чорбата уври, добавете фидето и изчакайте да се свари. Накрая разбийте чаша прясно мляко с 1 яйце и добавете бавно сместа към още врящата чорба. Оставете да къкрят заедно още 10 минути. Поръсете с нарязания магданоз.
Поднесете чорбата гореща.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft