Донесох си рецептата от Финландия: супер лесни хлебчета. Винаги ги правя, като ми остане пюре от вечерта!

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Донесох си рецептата от Финландия: супер лесни хлебчета. Винаги ги правя, като ми остане пюре от вечерта!
admin
Добавена от: admin
16 Октомври 2016
104346
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

5-6 картофа

1 яйце

100 гр. брашно

1 с.л. олио

1/2 ч.л. сол

черен пипер на вкус

Ако някога сте били в Финландия, най-вероятно сте опитвали ястието, наречено rieska. Това е традиционен безквасен плосък хляб, който се приготвя от брашно и картофи. След като го опитате веднъж, непременно ще ги приготвите вкъщи!

Картофените питки се получават супер вкусни. Чудесна идея за използване на останалото от снощи картофено пюре.

Приготвяне:

  1. Обелете картофите и ги сварете, докато омекнат. Направете ги на картофено пюре и го охладете. Разбъркайте вътре солта, добавете яйцето и брашното. Замесете меко тесто.
  2. Поръсете масата с брашно, разточете тънко полученото тесто. Използвайте малка чиния или чаша, за да изрежете кръгове. Набодете ги с вилица на няколко места. Поръсете малко черен пипер и подправки по желание.
  3. Покрийте тавичка с пергаментова хартия, намажете я с олио и сложете отгоре питките. Загрейте фурната на 180 градуса. Печете хлебчетата в продължение на 20 минути.

 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft