Донесох си рецептата от Финландия: супер лесни хлебчета. Винаги ги правя, като ми остане пюре от вечерта!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Донесох си рецептата от Финландия: супер лесни хлебчета. Винаги ги правя, като ми остане пюре от вечерта!
Донесох си рецептата от Финландия: супер лесни хлебчета. Винаги ги правя, като ми остане пюре от...
admin
Добавена от: admin
106919
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

5-6 картофа

1 яйце

100 гр. брашно

1 с.л. олио

1/2 ч.л. сол

черен пипер на вкус

Ако някога сте били в Финландия, най-вероятно сте опитвали ястието, наречено rieska. Това е традиционен безквасен плосък хляб, който се приготвя от брашно и картофи. След като го опитате веднъж, непременно ще ги приготвите вкъщи!

Картофените питки се получават супер вкусни. Чудесна идея за използване на останалото от снощи картофено пюре.

Приготвяне:

  1. Обелете картофите и ги сварете, докато омекнат. Направете ги на картофено пюре и го охладете. Разбъркайте вътре солта, добавете яйцето и брашното. Замесете меко тесто.
  2. Поръсете масата с брашно, разточете тънко полученото тесто. Използвайте малка чиния или чаша, за да изрежете кръгове. Набодете ги с вилица на няколко места. Поръсете малко черен пипер и подправки по желание.
  3. Покрийте тавичка с пергаментова хартия, намажете я с олио и сложете отгоре питките. Загрейте фурната на 180 градуса. Печете хлебчетата в продължение на 20 минути.

 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft