Дълбана торта

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
admin
Добавена от: admin
31 Октомври 2012
16070
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

4 бр. яйца
1 ч.ч. (200 г) захар
1 и 1/2 ч.ч. (300 г) брашно
1 пакетче бакпулвер
2 и 1/4 ч.ч. (450 мл) прясно мляко
200 г орехови ядки
1 кофичка заквасена сметана
60 г масло
2 с.л. (20 г) какао
1 прах ванилия
плодове от сладко
течен шоколад, бадеми - за украса

От яйцата, захарта, брашното и бакпулвера се разбърква тесто. Пече се в тортена форма. След като изстине, блатът се издълбава в средата (да се получи нещо подобно на купичка) и се напоява с 250 мл прясно мляко. Издълбаното от блата се натрошава на трохи, прибавят се смлените орехи, размекнатото масло, останалото мляко, какаото, ванилията, сметаната и нарязаните плодове от сладко. Всичко се разбърква добре и с получената смес се запълва дупката в блата. Отгоре се украсява с течен шоколад и филирани бадеми.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически
Маникюр
Рокли
Грим
Обувки
Бижута Аксесоари
Чанти
Звезди
още
Модни тенденции
За дома
Дизайн
Екзотични Пътешествия
Татуировки
Design & Development: TaraSoft