Дъхави и хрупкавки отвън, а сърцето им крие топла изненада: Пълнозърнести погачки с шунка и кашкавал

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Дъхави и хрупкавки отвън, а сърцето им крие топла изненада: Пълнозърнести погачки с шунка и кашкавал
admin
Добавена от: admin
6 Май 2016
4127
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

500 гр. пълнозърнесто брашно
250 гр. бяло брашно
1 кубче (40 гр.) прясна мая
300 мл минерална вода
150 мл олио
2 супени лъжици захар
1 равна супена лъжица сол
2 супени лъжици кимион
Плънка:
150 гр. кашкавал
200 гр. шунка или колбас по избор
150 гр. сирене

Водата се загрява леко и в нея се разтваря маята с малко захар и брашно. Оставя се да шупне. Двата вида брашно се смесват и към тях се добавят солта и захарта. С шупналата мая се замесва меко и гладко тесто. Добавят се постепенно олиото и кимионът, и тестото се оформя на гладка топка. Оставя се да втаса на топло място, покрито с кърпа. 
След като втаса тестото, от него се късат топчета, разплескват се върху дланта, слага се от плънката и хубаво се затваря. Погачките се дооформят и се подреждат в намазнена тава. Върху всяка се поставя парче маргарин. Изчаква се около 20 минути, за да втасат отново, след което се пекат в предварително загрята фурна. Поднасят се топли с кисело мляко.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически
Маникюр
Рокли
Грим
Обувки
Бижута Аксесоари
Чанти
Звезди
още
Модни тенденции
За дома
Дизайн
Екзотични Пътешествия
Татуировки
Design & Development: TaraSoft