Ей тая пърженица събираше някога всички на селската трапеза. Днес и аз я правя, с някои малки подобрения - изяжда цял хляб!

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Ей тая пърженица събираше някога всички на селската трапеза. Днес и аз я правя, с някои малки подобрения - изяжда цял хляб!
admin
Добавена от: admin
12 Октомври 2016
18438
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Ей тая пърженица събираше някога всички на селската трапеза. Днес и аз я правя, с някои малки подобрения - изяжда цял хляб! Предястия
Ей тая пърженица събираше някога всички на селската трапеза. Днес и аз я правя, с някои малки подобрения - изяжда цял хляб!
Добави в
Мойте Рецепти
Необходими продукти

10-12 чушки
600 мл прясно мляко
1 лъжица маргарин или масло
сол на вкус

Обелете печените чушки и ги почистете от семената. Не трябва да ги режете на ивици, но може и така, ако искате. 
Поставете ги в съда, в който ще готвите пърженицата, залейте с млякото, добавете маргарин, посолете на вкус. Задушавайте в открит съд без капак. Постоянно разбърквайте, но не гответе прекалено дълго. След като се карамелизира млякото и се образува сосче, значи е готово.

пърженица

селска пърженица

Сервирайте със сирене, кисело мляко, а може и просто така с меко хлебче. 

селска пърженица с мляко

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft