Захарно сладка и нежно карамелена - торта с крем от кроасани

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Захарно сладка и нежно карамелена - торта с крем от кроасани
admin
Добавена от: admin
28 Юни 2016
5232
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти


Голям блат:

6 белтъка

6 супени лъжици захар

2 пълни супени лъжици брашно

3 супени лъжици смлени орехи

половин пакетче бакпулвер

60 гр. шоколадови трохи

Малък блат:

4 белтъка

4 супени лъжици захар

2 супени лъжици брашно

половин пакетче бакпулвер

40 гр. шоколадови трохи

2 супени лъжици смлени орехи

Крем:

4 пудинга ванилия

25 супени лъжици захар

10 жълтъка

1300 мл прясно мляко
400 гр. маргарин

Освен това:

2 големи опаковки мини кроасани

1 малка опаковка мини кроасани

400 гр. бисквити

500 мл сметана
 


За приготвянето на блатовете първо се разбиват белтъците и захарта, а след това се добавят останалите съставки и хубаво се разбърква. Малкият се пече в тава с диаметър 24, а големият - в тава с диаметър 36 см.

За приготвяне на крема първо се карамелизира захарта. След като се получи красив цвят на карамела, се добавя млякото и на слаб огън се вари, докато заври и се смеси с карамела. Пудингът се разрежда с малко мляко (от тези 1300 мл) и се смесват с жълтъците. Тази смес се добавя във врящото мляко и се разбърква, докато хубаво да сгъсти.

Готовият пудинг се оставя да се охлади за около 1 час. За да изстине по-бързо, е необходимо периодично да се разбърква. Отделно се разбива маргаринът. Лъжица по лъжица в него се добавя от студения пудинг и хубаво се бие с миксер, докато се получи желаният крем.

Подреждане на тортата:

Най-отдолу се поставя големият блат. Над него се маже слой от крема. Над крема се нареждат мини-кроасаните, докато се покрие цялата повърхност. Над тях отново слагаме от крема. След това следват бисквитите, напоени в малко мляко с ванилов аромат. Голямата част е готова.

Следва приготвянето на малката - по същия начин.

Двете части са оставят няколко часа да омекнат и попият добре, а след това се съединяват и цялата торта се маже с предварително разбитата сметана.

Тортата е готова, а за украсата просто бъдете креативни.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически
Маникюр
Рокли
Грим
Обувки
Бижута Аксесоари
Чанти
Звезди
още
Модни тенденции
За дома
Дизайн
Екзотични Пътешествия
Татуировки
Design & Development: TaraSoft