За такава манджа със сигурност не сте и чували: Македонско чкето в глинен гювеч - крехко месце с моркови и вино, истински разкош!

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
За такава манджа със сигурност не сте и чували: Македонско чкето в глинен гювеч - крехко месце с моркови и вино, истински разкош!
admin
Добавена от: admin
21 Април 2016
7386
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
За такава манджа със сигурност не сте и чували: Македонско чкето в глинен гювеч - крехко месце с моркови и вино, истински разкош! Ястия с месо
За такава манджа със сигурност не сте и чували: Македонско чкето в глинен гювеч - крехко месце с моркови и вино, истински разкош!
Добави в
Мойте Рецепти
Необходими продукти

800 гр. говеждо (телешко) месо
500 гр. моркови
1 скилидка чесън
200 мл сухо бяло вино
подправки на вкус - сол, Вегета, черен пипер на зърна, дафинов лист, магданоз
100 мл олио
1 чаена лъжичка червен пипер
вода
, колкото поеме

Чкето - зад странното име се крие традиционно ястие с телешко и моркови, приготвяно в Прилеп и други места в Македония. Приготвеното по този начин месо става крехко и ароматно. Непременно опитайте!

Нарежете месото на кубчета. 
Нарежете морковите на кръгчета или както предпочитате. 
Обелете чесъна и го нарежете по-едро, а ако скилидките са дребни, може да ги сложите цели.

В гювеч подредете първо ред от морковите, върху тях сложете от нарязаното месо, подправете на вкус, покрийте отново с моркови и редувайте така, докато се изчерпат продуктите, като завършите с ред моркови. 
Залейте всичко със смес от виното, олиото и водата, поръсете магданоз и пъхнете съда във фурната. Оставете ястието да поври поне 3 часа на умерен огън. 
Забележка: 
По желание може предварително да запечатате месото в малко олио на тиган и след това да го добавите в гърнето.  
Ако приготвяте ястието в гювеч с капак, за да се задуши по-хубаво запечатайте капака с тесто по страните. След това поставете гювеча в студена фурна и чак тогава я включете. 
Ако пък го приготвяте в друг съд, тогава затворете съда добре с фолио. 
Количеството на водата е на око - необходимо е течността да дойде малко над нивото на месото с морковите.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft