Идеалното изкушение в летния следобед: Лесна тортичка с ягоди и много свежест

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Идеалното изкушение в летния следобед: Лесна тортичка с ягоди и много свежест
admin
Добавена от: admin
7 Юни 2016
4182
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

За блата:

2 яйца

4 супени лъжици захар

1 пакетче бакпулвер

3 супени лъжици брашно

Крем:

700 мл прясно мляко

2 пакетчета пудинг с вкус на ягода

3 супени лъжици захар

180 гр. заквасена сметана

За гарниране:
100 мл прясно мляко

400 гр. ягоди
 


Има ли по-вкусно нещо от парченце ягодова свежест в горещия следобед? Този лек десерт няма да ви отнеме много време, а ще се възхитите на леко киселия му вкус и ще стане чест гост на трапезата ви.

1. Първо пригответе пудинга. В тенджера на огъня сложете 500 мл от млякото и добавете захарта. С останалите 200 мл разбъркайте пудинга от ягоди и добавете в тенджерата, когато млякото започне да ври. Бъркайте постоянно, докато пудингът получи необходимата гъстота, след което го оставете да се охлади.

2. В купа счупете яйцата и добавете захарта, след което разбийте с миксер, докато тя се разтопи. В съда добавете бакпулвера и брашното, и разбъркайте с лъжица, за да се съединят. Изсипете сместа във форма с диаметър 26 см, предварително покрита с намазнена хартия за печене, след което пъхнете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 17-20 мин. Щом се изпече, оставете блата да се охлади.

3. Ягодите нарежете на кръгове.

4. В охладения пудинг добавете заквасената сметана и разбийте с миксер, докато се съединят.

5. След това отделете блата от формата с остър нож и внимателно го извадете от формата. Махнете хартията за печене и го върнете обратно във формата.

6. Напоете блата навсякъде със 100 мл мляко.

7. Отгоре подредете ягодите равномерно навсякъде.

8. Над тях изсипете внимателно крема и намажете целия блат. Така приготвената торта поставете в хладилник за 1 час, след което я поднесете.

Забележка:

За да разберете дали блатът е изпечен, проверете с клечка за зъби.

Поднесете тортата залята с разтопен шоколад или както вие предпочитате - върви идеално и с топка сладолед....
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft