Идеалното изкушение в летния следобед: Лесна тортичка с ягоди и много свежест

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Идеалното изкушение в летния следобед: Лесна тортичка с ягоди и много свежест
Идеалното изкушение в летния следобед: Лесна тортичка с ягоди и много свежест
admin
Добавена от: admin
5222
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За блата:

2 яйца

4 супени лъжици захар

1 пакетче бакпулвер

3 супени лъжици брашно

Крем:

700 мл прясно мляко

2 пакетчета пудинг с вкус на ягода

3 супени лъжици захар

180 гр. заквасена сметана

За гарниране:
100 мл прясно мляко

400 гр. ягоди
 


Има ли по-вкусно нещо от парченце ягодова свежест в горещия следобед? Този лек десерт няма да ви отнеме много време, а ще се възхитите на леко киселия му вкус и ще стане чест гост на трапезата ви.

1. Първо пригответе пудинга. В тенджера на огъня сложете 500 мл от млякото и добавете захарта. С останалите 200 мл разбъркайте пудинга от ягоди и добавете в тенджерата, когато млякото започне да ври. Бъркайте постоянно, докато пудингът получи необходимата гъстота, след което го оставете да се охлади.

2. В купа счупете яйцата и добавете захарта, след което разбийте с миксер, докато тя се разтопи. В съда добавете бакпулвера и брашното, и разбъркайте с лъжица, за да се съединят. Изсипете сместа във форма с диаметър 26 см, предварително покрита с намазнена хартия за печене, след което пъхнете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 17-20 мин. Щом се изпече, оставете блата да се охлади.

3. Ягодите нарежете на кръгове.

4. В охладения пудинг добавете заквасената сметана и разбийте с миксер, докато се съединят.

5. След това отделете блата от формата с остър нож и внимателно го извадете от формата. Махнете хартията за печене и го върнете обратно във формата.

6. Напоете блата навсякъде със 100 мл мляко.

7. Отгоре подредете ягодите равномерно навсякъде.

8. Над тях изсипете внимателно крема и намажете целия блат. Така приготвената торта поставете в хладилник за 1 час, след което я поднесете.

Забележка:

За да разберете дали блатът е изпечен, проверете с клечка за зъби.

Поднесете тортата залята с разтопен шоколад или както вие предпочитате - върви идеално и с топка сладолед....
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки