Имам само 2 ръце и куп неща за готвене за Коледа! Поне сармичките няма да ги мисля - по-мързеливи от тези, здраве им кажи!

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Имам само 2 ръце и куп неща за готвене за Коледа! Поне сармичките няма да ги мисля - по-мързеливи от тези, здраве им кажи!
admin
Добавена от: admin
21 Декември 2016
13443
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

2 глави лук
1 чаша сварен ориз
400 гр. мляно месо
400 гр. зеле, може и кисело
1 яйце
1 морков
1 с.л. доматено пюре

Зелето нарежете на ситно, попарете го с вряла вода и оставете да престои в продължение на 5 минути (това ще го направи по-меко и ще премахне горчивината).
Сварете ориза в подсолена вода.
Месото минете през месомелачка, добавете ситно нарязана глава лук, ориза, зелето и яйцето, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре!
В намазана с олио тава или дълбок тиган поставете ситно нарязано зеле (за да се предотврати залепване).
От получената кайма оформете топки.
Междувременно запържете другата глава лук и морковите, добавете доматеното пюре, разредено с около 1 чаша вода. Подправете със сол и черен пипер (може да добавите и малко захар).
Залейте със соса сармите и пъхнете във фурната за 40-60 минути.
Резултатът е перфектен! Бон апети!
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически
Маникюр
Рокли
Грим
Обувки
Бижута Аксесоари
Чанти
Звезди
още
Модни тенденции
За дома
Дизайн
Екзотични Пътешествия
Татуировки
Design & Development: TaraSoft