Имам само 2 ръце и куп неща за готвене за Коледа! Поне сармичките няма да ги мисля - по-мързеливи от тези, здраве им кажи!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Имам само 2 ръце и куп неща за готвене за Коледа! Поне сармичките няма да ги мисля - по-мързеливи от тези, здраве им кажи!
Имам само 2 ръце и куп неща за готвене за Коледа! Поне сармичките няма да ги мисля - по-мързеливи...
admin
Добавена от: admin
23239
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 глави лук
1 чаша сварен ориз
400 гр. мляно месо
400 гр. зеле, може и кисело
1 яйце
1 морков
1 с.л. доматено пюре

Зелето нарежете на ситно, попарете го с вряла вода и оставете да престои в продължение на 5 минути (това ще го направи по-меко и ще премахне горчивината).
Сварете ориза в подсолена вода.
Месото минете през месомелачка, добавете ситно нарязана глава лук, ориза, зелето и яйцето, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре!
В намазана с олио тава или дълбок тиган поставете ситно нарязано зеле (за да се предотврати залепване).
От получената кайма оформете топки.
Междувременно запържете другата глава лук и морковите, добавете доматеното пюре, разредено с около 1 чаша вода. Подправете със сол и черен пипер (може да добавите и малко захар).
Залейте със соса сармите и пъхнете във фурната за 40-60 минути.
Резултатът е перфектен! Бон апети!
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки