Имам я записана като Японска баклава - не питайте защо, от мама ми е. По 1 чаша от всичко плюс 5 яйца и е готова:

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Имам я записана като Японска баклава - не питайте защо, от мама ми е. По 1 чаша от всичко плюс 5 яйца и е готова:
admin
Добавена от: admin
14 Ноември 2016
53871
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

5 яйца
1 чаша захар
1 чаша олио
1 чаша прясно мляко
1 чаша грис
1 чаша брашно
1 чаша нарязани орехи
1 ванилия
1 бакпулвер
Заливк:
1 чаша захар
1 и 1/2 чаша прясно мляко
2 пакетчета суха сметана
 

За тестото разбийте яйцата със захарта хубаво, до кремообразна смес, добавете течните съставки, а накрая и сухите, биейки с миксер на най-слабата скорост.
Тестото излейте в подходяща тавичка, предварително намаслена и набрашнена, и печете на 200 градуса.

За заливката: карамелизирайте захарта на ниска температура, след това изсипете вътре млякото. Когато карамелът хубаво се разтопи, излейте го върху тестото.

Отгоре намажете с разбитата според указанията на опаковката сметана, а може да украсите и с шоколад. Нарежете на кубчета и поднесете.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически
Маникюр
Рокли
Грим
Обувки
Бижута Аксесоари
Чанти
Звезди
още
Модни тенденции
За дома
Дизайн
Екзотични Пътешествия
Татуировки
Design & Development: TaraSoft