Истинска палачинкова фантазия, при това - в гърненце! Сочна плънка и още по-сочна заливка, направо - ммм...

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Истинска палачинкова фантазия, при това - в гърненце! Сочна плънка и още по-сочна заливка, направо - ммм...
admin
Добавена от: admin
27 Май 2016
9733
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти
10 палачинки
3 стръка пресен лук, ситно нарязан
300 гр. спанак, попарен
10 пресни гъби печурки, нарязани
300 гр. солена извара
200 гр. сметана (1 супена лъжица за плънката, а останалата - за заливката)
1 чаша прясно мляко, за заливката

Първо, пригответе палачинките или като нас ги купете готови от магазина или закусвалнята.

В тенджерка с вряла вода поставете спанака да се попари за кратко (само 3-4 минути са достатъчни) заедно с нарязаните печурки и лука. Преди това нарежете гъбите на много тънко, за да могат да омекнат, докато се попарват, в противен случай ще бъдат жилави.

Отцедете хубаво зеленчуците от водата, прехвърлете ги в дълбок съд, добавете изварата и лъжицата сметана, след което подправете със сол и черен пипер на вкус. Смесете хубаво за плънката, така че да стане компактна и хомогенна.

Вземете глинен съд за печене, намажете го с малко олио, след което започнете да пълните палачинките със сместа по-горе. Подредете напълнените палачинки в съда, притиснати плътно една до друга.

Направете заливката като смесите млякото и сметаната. Залейте палачинките със сместа и ги разтръскайте в съда, за да проникне заливката до дъното.

Отгоре поръсете малко кашкавал или пармезан.

Сложете ги да се пекат в предварително загрята фурна на 220 градуса, докато станат прекрасно червеникави на цвят.

палачинкова фантазия в гърненце

Преди да сервирате, оставете ги да престоят поне 20 минути, защото е малко трудно да се отделят врели, а освен това и ще се разпаднат.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически
Маникюр
Рокли
Грим
Обувки
Бижута Аксесоари
Чанти
Звезди
още
Модни тенденции
За дома
Дизайн
Екзотични Пътешествия
Татуировки
Design & Development: TaraSoft