Кадифена торта от червено вино с орехи и шоколад - изключително лесна и бърза, бърка се само с лъжица

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Кадифена торта от червено вино с орехи и шоколад - изключително лесна и бърза, бърка се само с лъжица
admin
Добавена от: admin
6 Май 2016
7318
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Кадифена торта от червено вино с орехи и шоколад - изключително лесна и бърза, бърка се само с лъжица Торти
Кадифена торта от червено вино с орехи и шоколад - изключително лесна и бърза, бърка се само с лъжица
Добави в
Мойте Рецепти
Необходими продукти

За блата:
300 мл червено вино
250 гр. счукани орехи
200 гр. захар
200 гр. брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
1/2 чаена лъжичка сода за хляб
1 чаена лъжичка канела
1/2 чаена лъжичка смлян карамфил
1 ванилова захар
За пълнежа:
10 -тина лъжици сладко от вишни
2-3 супени лъжици мармалад на вкус
За глазурата:
120 гр. черен шоколад
3-4 супени лъжици масло
1 супена лъжица ром

Пожертвайте чаша червено вино за тази специална торта и няма да съжалявате - за приготвянето й не ви трябва миксер, само обикновена лъжица. Вкусът й е перфектно съчетание от хрупкави орехчета, леко тръпчиво сладко от вишни и нежен шоколад.

1. Загрейте фурната на 180 градуса. 
2. Разбъркайте всички сухи съставки, добавете виното и бъркайте с лъжица до смесването им. 
3. Половината от сместа разпределете в намазнена и набрашнена кръгла тава с диаметър 26 см. Печете около 25 минути (зависи от фурната) като проверите с клечка готовността - трябва да излезе суха. 
4. И с другата половина от сместа процедурата е същата. 
5. Оставете блатовете да се охладят, след което намажете едната половина с мармалад и сладко и покрийте с другата половина. Натиснете леко, за да се слепят двата блата. 
6. За глазурата разтопете шоколада с маслото, добавете и рома за вкус. Намажете със сместа тортата хубаво отгоре и отстрани.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft