Казват, че хубавите и неустоими неща идват в малки опаковки: Десерт, който бързо ще Ви стане любим!

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Казват, че хубавите и неустоими неща идват в малки опаковки: Десерт, който бързо ще Ви стане любим!
12 Октомври 2017
1057

Необходими продукти:
500 грама извара
8 големи бисквити
250 милилитра течна сметана с масленост 30%
1 пакетче сгъстител за сметана
2 супени лъжици желатин
2 супени лъжици какао на прах
3 супени лъжици захар
300 грама карамел или варено кондензирано мляко
4 супени лъжици прясно мляко (ако използвате карамел)
 
8 чаши за чай
8 много малки чашки, които да влизат в големите, заемайки само част вътрешността им
 
Начин на приготвяне:
Разтворете половината от желатина в 1 супена лъжица гореща вода. Сметаната разбийте заедно със сгъстителя, докато се образуват "твърди върхове".
Изварата смесете със захарта и добавете сметаната.

Разделете крема на две части.
В едната сложете 2 супени лъжици какао на прах, желатина и разбийте на ниска скорост с миксера.
Разпределете комбинацията в подготвените чаши, като слагате по около 3 супени лъжици във всяка.
Малките чашки поставете в средата на крема, като не трябва да достигат дъното на съдовете. Приберете за час в хладилника.
Разтворете останалия желатин в супена лъжица гореща вода.
Налейте гореща вода в малките чашки (използвайте спринцовка за целта) и бавно ги издърпайте от изварата.
Карамелената маса смесете с 4 супени лъжици прясно мляко, за да се получи по-течна смес. С нея запълнете образувалите се празнини в крема (слагайте по 2 супени лъжици).
Във втората половина от изварата със сметаната добавете разтворения желатин. Разпределете и тази смес в чашите, като количеството за всяка от тях е 3 лъжици.

Най-отгоре поставете по една бисквита и приберете десерта в хладилника за час.
След това потопете чашите за минута в тенджера с гореща вода, извадете и обърнете върху плоски чинийки. Отстранете съдовете.
Десертът отново трябва да престои в хладилника. Тридесет минути по-късно може да го поднесете.

Да ви е сладко!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft