Какво представлява алкохолизма и какви мерки да вземем

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Какво е абстинентен синдром и кога се появява
26569

Какво е абстинентен синдром и кога се появява

Какво е абстинентен синдром и кога се появява?
Не всяка злоупотреба с алкохол се приема за хроничен алкохолизъм. Около 90% от хората над 18 годишна възраст употребяват алкохол и около 5% от тях развиват зависимост към него.Основни показатели за алкохолна наркомания са изменение на толеранса и развитие на абстинентен синдром при прекъсване на приема на алкохол.
Преходът от алкохолна злоупотреба към алкохолната болест се изразява в поява на абстинентни явления, които могат да се определят като "сутрешно пиене за оправяне".
Абстинентният синдром се характеризира с раздразнителност, тревожност, напрегнатост, тъга, учестен пулс, повишено артериално налягане, треперене на ръцете, устните и клепачите, изпотявания. Болният изпитва страх и в това състояние може да посегне на живота си, като изход от болестната зависимост.
Приемането на 100-150 мл алкохол концентриран алкохол или 1-2 бири премахва временно абстинентните явления. Най-често болестната зависимост към алкохола се създава след злоупотреба със спиртни напитки в продължение на около 8-9 години, а при жени и млади хора за по-кратко време - 4-5 години. 

1 2
3
4 5 6 7
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Здравни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft