Как да си направите традиционен тиквеник за Бъдни вечер и Коледа

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Празнични
Как да си направите традиционен тиквеник за Бъдни вечер и Коледа
alex
Добавена от: alex
20 Декември 2017
4942
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

3 пакетчета готови кори

1 кг. тиква

1 чаена чаша захар

1 чаена чаша счукани орехови ядки

1/2 чаена чаша галета

2 чаени лъжички канела на прах

3/4 чаена чаша олио

пудра захар за поръсване

Тиквата се обелва, настъргва се на едро ренде и се задушава до омекване на тих огън.

След свалянето от огъня се прибавят захарта, галетата, счуканите орехови ядки и канелата.

Разбърква се добре и получената смес се използва за плънка.

Корите се напръскват с мазнина и се поръсват с част от плънката.

След като се загънат малко, краищата им се навиват на рула, което става по-лесно, ако кората преди това се постави върху чиста хартия или кърпа.

Тя се надига леко в единия край и кората заедно с плънката се навива самостоятелно на руло.

Готовите рула се поставят в намаслена тава, като допълнително им се придава кръгла форма, като първото руло се поставя в центъра на тавата и се навива в кръг.

Останалите рула се нареждат по същия начин.

Отгоре тиквеникът се полива с мазнина и се пече в умерена фурна.

Готовият тиквеник се нарязва на парчета и се поръсва с пудра захар.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft