Каша от коприва със сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Каша от коприва със сирене
Каша от коприва със сирене
admin
Добавена от: admin
16973
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400-500 г коприва
1 глава лук
1 стрък джоджен
1 стрък девесил
1-2 стръка магданоз
1 бр. яйце
4-5 с.л. олио
100 г топено сирене (готварска сметана)
1-2 с.л. брашно

Копривата се почиства, измива и нарязва. Слага се във вряла вода, заедно с нарязаните джоджен и девесил, и се вари около 10 минути. После се отцежда и се намачква. В съд се задушава ситно нарязания лук с олиото и щом омекне се добавя брашното. Налива се 1 ч.ч. вода и се бърка, докато сместа стане хомогенна. Добавя се копривата, посолява се малко, и се долива вода до желаната гъстота. Като заври се прибавя разбитото яйце и се оставя още за около 10 минути на огъня като се бърка.
Топеното сирене може да се добави в съда, след като кашата се охлади малко, или върху всяка порция преди сервирането и.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки