Каша от коприва със сирене

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Каша от коприва със сирене
admin
Добавена от: admin
1 Февруари 2012
7367
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

400-500 г коприва
1 глава лук
1 стрък джоджен
1 стрък девесил
1-2 стръка магданоз
1 бр. яйце
4-5 с.л. олио
100 г топено сирене (готварска сметана)
1-2 с.л. брашно

Копривата се почиства, измива и нарязва. Слага се във вряла вода, заедно с нарязаните джоджен и девесил, и се вари около 10 минути. После се отцежда и се намачква. В съд се задушава ситно нарязания лук с олиото и щом омекне се добавя брашното. Налива се 1 ч.ч. вода и се бърка, докато сместа стане хомогенна. Добавя се копривата, посолява се малко, и се долива вода до желаната гъстота. Като заври се прибавя разбитото яйце и се оставя още за около 10 минути на огъня като се бърка.
Топеното сирене може да се добави в съда, след като кашата се охлади малко, или върху всяка порция преди сервирането и.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически
Маникюр
Рокли
Грим
Обувки
Бижута Аксесоари
Чанти
Звезди
още
Модни тенденции
За дома
Дизайн
Екзотични Пътешествия
Татуировки
Design & Development: TaraSoft