Няколко начина за слагане на кисело зеле за зимата

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Кисело зеле на цели глави
13 Ноември 2012
102690

Кисело зеле на цели глави

Подбират се средно големи стегнати зелки.
Кочанът се изрязва наравно със зелката и се разцепва на кръст на дълбочина 3-4 сантиметра.
Зелките се нареждат плътно в каца и се притискат с дървена решетка.
Заливат се със студена вода, в която е разтворена готварска сол - 400 г на 10 л вода.
Саламурата трябва да бъде 10 сантиметра над решетката. По Желание за оцветяване на сока се прибавят няколко глави червено салатено зеле.
За усилване на ферментацията се пускат няколко зелени мамула царевица.
Няколко дни след заливането започва претакането на саламурата.
То се извършва през ден 6 продължение на две седмици.
Когато зелето втаса добре, отгоре се пускат няколко шепи измит ечемик. Той покълва и образува „капак", който предпазва от разлагане образувалата се в саламурата млечна киселина.
При вадене на зелето капакът се повдига, а след това се поставя отново в първоначалното положение.
Отгоре кацата се затваря плътно и се привързва с парче найлон.
 

1
2
3 4 5 6 7
Приготвяне на зимнина
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически
Маникюр
Рокли
Грим
Обувки
Бижута Аксесоари
Чанти
Звезди
още
Модни тенденции
За дома
Дизайн
Екзотични Пътешествия
Татуировки
Design & Development: TaraSoft