Кисел чесън

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
admin
Добавена от: admin
11 Юли 2012
10810
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

6 кг чесън
75 гр цъфнал копър (ако не обичате, може да добавите друга подправка за вкус - например черен пипер на зърна или люспички лют пипер)
160 гр сол
175 мл винен оцет
3 л вода

Чесънът се почиства и разделя на скилидки. Накисват се в студена вода за около 15 мин. След това се изваждат и нареждат плътно в буркани. Отгоре се слага копърът (или подправка по желание). Водата се разбърква с оцета и солта, докато солта се разтвори напълно. Саламурата се изсипва върху чесъна и туршията се оставя да ферментира 2 седмици при температура около 20 градуса.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически
Маникюр
Рокли
Грим
Обувки
Бижута Аксесоари
Чанти
Звезди
още
Модни тенденции
За дома
Дизайн
Екзотични Пътешествия
Татуировки
Design & Development: TaraSoft