Кисел чесън

вход през zajenata.bg
Кисел чесън
admin
Добавена от: admin
22093
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

6 кг чесън
75 гр цъфнал копър (ако не обичате, може да добавите друга подправка за вкус - например черен пипер на зърна или люспички лют пипер)
160 гр сол
175 мл винен оцет
3 л вода

Чесънът се почиства и разделя на скилидки. Накисват се в студена вода за около 15 мин. След това се изваждат и нареждат плътно в буркани. Отгоре се слага копърът (или подправка по желание). Водата се разбърква с оцета и солта, докато солта се разтвори напълно. Саламурата се изсипва върху чесъна и туршията се оставя да ферментира 2 седмици при температура около 20 градуса.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки