Козуначени кифлички с мармалад

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Козуначени кифлички с мармалад
admin
Добавена от: admin
22 Декември 2011
48843
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

1 кубче прясна мая
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. топло прясно мляко
4-5 ванилии
настъргана кора на 1 лимон (може и лимонова есенция)
200 мл. разтопена мазнина (масло или високомаслен маргарин)
брашно
мармалад (от сини сливи или шипки,а може и друг по желание)
1 ч.ч смлени орехи
сусам

Маята се разбърква с 1 к.ч. вода, 1 ч.л. захар и малко брашно на каша.
Оставя се да утрои обема си.
Тогава се разбиват яйцата със захарта много добре.
Прибавя се топлото прясно мляко, ванилията, лимоновата кора, втасалата мая и с брашно се забърква тесто като за кекс.
Трябва да се разбие в по-голяма купа, защото след това се оставя на топло поне 1 час или докато удвои обема си.
След като е втасало се прибавя разтопената мазнина и с още брашно се замесва меко тесто (да не лепи обаче по ръцете).
Разделя се на 3 топки и всяка се разточва на кора с дебелина 3-4 мм.
Кората се нарязва на дълги триъгълници (от центъра към краищата).
Всяко триъгълниче се взима, дооформя се (ако има нужда - поразтегля се или се изтънява ако е по-дебело) и в единия му край (в основата) се слага мармалад, объркан със смлени орехови ядки. Мармаладът не трябва да е рядък, а ако все пак е, се слагат повечко орехи, за да се подсуши.
Триъгълничето се навива от основата към върха на кифличка.
Готовите кифлички се подреждат в намазана с мазнина тава на разстояние една от друга, защото предстои да втасат.
Оставят се на топличко да втасат (не прекалено обаче, защото при печенето още нарастват на обем и има опасност да се разлеят).
След като са втасали, се намазват внимателно с разбит жълтък и се поръсват със сусам и кристална захар.
Пекат се в предварително загрята умерена фурна до зачервяване.
След като са изпечени, се изваждат от тавата веднага (иначе после ще ви е трудно да ги отлепите) и се оставят да изстинат.
Съхраняват се в торбички, за да не изсъхнат прекалено бързо.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически
Маникюр
Рокли
Грим
Обувки
Бижута Аксесоари
Чанти
Звезди
още
Модни тенденции
За дома
Дизайн
Екзотични Пътешествия
Татуировки
Design & Development: TaraSoft