Лазаня с тиквички за тънка талия - без глутен и с малко калории

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Диетична кухня
Лазаня с тиквички за тънка талия - без глутен и с малко калории
admin
Добавена от: admin
29 Юни 2015
13271
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

500 гр. мляно говеждо месо
3 скилидки чесън
1/2 глава кромид лук
1 супена лъжица зехтин
сол и черен пипер
700 гр. домати от консерва
2 супени лъжици ситно нарязан пресен босилек
2 тиквички със среден размер
400 гр. сирене Рикота
450 гр. Моцарела
2 супени лъжици пармезан
1 голямо яйце

Задушете каймата, докато стане кафява на цвят и я посолете. Извадете от тигана и в останалата мазнината добавете зехтин, в който да запържите чесъна и лука около 2 минути.

След това върнете месото в тигана, добавете доматите, босилека, сол и черен пипер. Разбъркайте всички съставки и оставете соса да къкри 30-40 минути, без да добавяте вода.

Междувременно нарежете тиквичките на филийки с дебелина 5 мм. Всяка филийка посолете и я оставете 10 минути да си пусне водата.

Загрейте фурната. В отделна купа смесете рикотата, пармезана и яйцето.

Намажете дъното на тавичка със зехтин. Подредете слой от отцедените тиквички, след това нанесете от сместа със сирената, след нея - от соса с месо и отгоре подредете няколко филийки моцарела.

Повторете процеса, докато изчерпате всички съставки. Завършете със сос и настъргана моцарела, след което покрийте тавата с алуминиево фолио.

Печете в добре загрята фурна 45 минути.

Добър апетит!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft