Леле-мале, колко са вкусни: Бързи яйца в сосче под капак

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Леле-мале, колко са вкусни: Бързи яйца в сосче под капак
admin
Добавена от: admin
4 Юли 2016
76851
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти


4 сварени яйца

2 големи домата
2 глави лук
сол на вкус
малко Вегета
магданоз
черен пипер

За соса:

20 гр. масло
20 гр. брашно
200 мл прясно мляко

За поръсване:

настърган кашкавал или пушено сирене

1
Обелете и измийте лука, след което го сложете да се запържи. Щом е почти готов, добавете обелените и ситно нарязани домати. Задушете всичко, докато се получи гъст сос. Подправете на вкус.
2
Сварете яйцата, обелете ги и ги нарежете надлъжно на четири части.
3
Пригответе сос Бешамел: загрейте маслото с брашното при непрекъснато бъркане, докато брашното покафенее и се запържи. Добавете млякото, разбъркайте и оставете соса да поври за кратко, докато се посгъсти. В намаслен глинен съд (гювече) сложете слой от доматения сос, върху него подредете яйцата, залейте със сос Бешамел, а най-отгоре подредете кашкавал или пушено сирене. Пъхнете в предварително загрята фурна и запечете хубаво, докато кашкавалът отгоре се зачерви и разтопи.

бързи яйца в сосче под капак
Поднесете яйцата топли с пресен хляб и салата по желание!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft