Леле-мале, колко са вкусни: Бързи яйца в сосче под капак

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Леле-мале, колко са вкусни: Бързи яйца в сосче под капак
Леле-мале, колко са вкусни: Бързи яйца в сосче под капак
admin
Добавена от: admin
84154
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


4 сварени яйца

2 големи домата
2 глави лук
сол на вкус
малко Вегета
магданоз
черен пипер

За соса:

20 гр. масло
20 гр. брашно
200 мл прясно мляко

За поръсване:

настърган кашкавал или пушено сирене

1
Обелете и измийте лука, след което го сложете да се запържи. Щом е почти готов, добавете обелените и ситно нарязани домати. Задушете всичко, докато се получи гъст сос. Подправете на вкус.
2
Сварете яйцата, обелете ги и ги нарежете надлъжно на четири части.
3
Пригответе сос Бешамел: загрейте маслото с брашното при непрекъснато бъркане, докато брашното покафенее и се запържи. Добавете млякото, разбъркайте и оставете соса да поври за кратко, докато се посгъсти. В намаслен глинен съд (гювече) сложете слой от доматения сос, върху него подредете яйцата, залейте със сос Бешамел, а най-отгоре подредете кашкавал или пушено сирене. Пъхнете в предварително загрята фурна и запечете хубаво, докато кашкавалът отгоре се зачерви и разтопи.

бързи яйца в сосче под капак
Поднесете яйцата топли с пресен хляб и салата по желание!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки