Лесна вита баклава

вход през zajenata.bg
Лесна вита баклава
admin
Добавена от: admin
139186
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. фини точени кори, на стайна температура
1/2 - 3/4 ч.ч. зехтин, разтопено масло или маргарин 
3/4 ч.ч. едро смлени орехи

За сиропа:
2 ч.ч. вода
2 ч.ч. захар
настърганата кора на 1/2 портокал
олио или масло за тавичката

Когато разопаковате корите, дръжте неизползваните в момента кори покрити с хартия за печене и влажна кърпа. 
Загрейте фурната на 200°C.
Леко намажете лист точени кори с мазнина и поръсете с малко натрошени орехи (може да увеличите количеството на ядките - според вкуса). 
С пръсти нагънете кората откъм дългата страна на тънка хармоника (не се притеснявайте, ако кората се разкъса). 
Започвайки от единия край на хармониката, навийте на стегнато охлювче. 
Продължете с останалите кори, след което ги подредете в намазнена тавичка. 
Намажете повърхността им с олио или масло и печете на 180 градуса за около 40 минути, докато леко покафенеят корите.
Докато корите се пекат, пригответе сиропа: смесете всички продукти в тенджерка и бъркайте, докато се разтвори захарта. Оставете сместа да заври и гответе 6-7 минути, докато сиропът леко се сгъсти. Дръпнете от огъня и оставете настрана. 
Изключете фурната и оставете баклавичките вътре за 10 минути. 
Внимателно и равномерно излейте сиропа върху баклавичките и ги оставете да престоят няколко часа, преди да поднесете. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft