Лимончело

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
admin
Добавена от: admin
22 Декември 2011
1673
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

3 големи лимона с дебела кора
250 мл чист спирт (95 С)
110 мл вода
200 г захар
250 мл вода
 

Лимоните се измиват и се подсушават с кърпа.
С нож се бели кората, като се внимава да не се закачи бялата част под кората.
Корите се поставят в буркан с винт и се заливат със спирта, който е смесен с 110 мл вода.
Капачката се завива, като преди това се поставя малко листче алуминиево фолио.
Отлежава на тъмно и хладно място 1 седмица.
Прецежда се през двойно сгъната марля.
200 г захар и 250 мл вода се смесват в тенджера и се кипват.
След пълното разтваряне на захарта се оставя да кипи 5 минути.
Сваля се от котлона и се охлажда.
Готовият захарен сироп се смесва с прецедения спирт.
Налива се в бутилка, запушва се добре.
Съхранява се във фризер.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически
Маникюр
Рокли
Грим
Обувки
Бижута Аксесоари
Чанти
Звезди
още
Модни тенденции
За дома
Дизайн
Екзотични Пътешествия
Татуировки
Design & Development: TaraSoft