Лимончело

вход през zajenata.bg
Лимончело
admin
Добавена от: admin
2669
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 големи лимона с дебела кора
250 мл чист спирт (95 С)
110 мл вода
200 г захар
250 мл вода
 

Лимоните се измиват и се подсушават с кърпа.
С нож се бели кората, като се внимава да не се закачи бялата част под кората.
Корите се поставят в буркан с винт и се заливат със спирта, който е смесен с 110 мл вода.
Капачката се завива, като преди това се поставя малко листче алуминиево фолио.
Отлежава на тъмно и хладно място 1 седмица.
Прецежда се през двойно сгъната марля.
200 г захар и 250 мл вода се смесват в тенджера и се кипват.
След пълното разтваряне на захарта се оставя да кипи 5 минути.
Сваля се от котлона и се охлажда.
Готовият захарен сироп се смесва с прецедения спирт.
Налива се в бутилка, запушва се добре.
Съхранява се във фризер.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft