Лятно мезе за чревоугодници - патладжан по гръцки

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Лятно мезе за чревоугодници - патладжан по гръцки
admin
Добавена от: admin
21 Август 2015
5421
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

Продукти (за 2 души): 
1 голям патладжан
2 скилидки чесън, много ситно нарязани
3 супени лъжици качествен зехтин
сол и черен пипер
малко оцет
малко магданоз
100 грама сирене (или кашкавал)
1 печена червена чушка, ситно нарязана (не е задължително)
 

Измийте добре патладжана, махнете дръжката и с нож го нацепете на няколко места. След това го увийте във фолио и го сложете да се пече във фурната.

След около час, щом като патладжанът се изпече и омекне добре, извадете го от фурната и с остър нож го обелет. Разрежете през средата и го разтворете, посолете и поръсете с черен пипер, добавете малко зехтин и оцет, а след това - чесъна и нарязаната печена червена чушки.

Накрая поръсете с настърганото сирене/кашкавал и с магданоз. Ако поръсите с кашкавал, върнете патладжана отново във фурната само за 1-2 минути, докато кашкавалът малко се разтопи.

Поднесете мезето горещо, с малко лимон и препечен хляб.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft