Мамините масленки с мармалад - пръхкави и нежно топящи се от сладост

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Мамините масленки с мармалад - пръхкави и нежно топящи се от сладост
Мамините масленки с мармалад - пръхкави и нежно топящи се от сладост
admin
Добавена от: admin
7174
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


За тестото:

200 гр. свинска мас (може и масло)

3 супени лъжици захар

200 гр. заквасена сметана

2 яйца

1/2 бакпулвер, малко сода за хляб

500 - 600 гр. брашно

За поръсване:

200 гр. пудра захар

50 гр. смлени лешници

1 ванилия

За плънката:
1/2 буркан мармалад от сливи (или по желание)
 


Разбийте размекнатата мас заедно със захарта. Добавете сметаната и яйцата, и отново разбийте.

Смесете бакпулвера с брашното и содата, и постепенно добавяйки от сместа в купата с маста, замесете средно меко тесто.

Оставете го за два часа в хладилник, увито във фолио.

От тестото разточете кора, намажете я с мармалад, навийте на руло и нарежете малки охлювчета. С останалото тесто направете кифлички, напълнени с мармалад.

Изпечете сладките десетина минути на 200 градуса в тава, покрита с хартия за печене.

Оваляйте изпечените сладки хубаво в пудра захар, смляна в машинка за кафе заедно с лешниците и една ванилия.

Добър апетит !!!
 

Дай твоята оценка:
5 от 2 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки