Мамините масленки с мармалад - пръхкави и нежно топящи се от сладост

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Мамините масленки с мармалад - пръхкави и нежно топящи се от сладост
admin
Добавена от: admin
8 Юни 2016
6016
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти


За тестото:

200 гр. свинска мас (може и масло)

3 супени лъжици захар

200 гр. заквасена сметана

2 яйца

1/2 бакпулвер, малко сода за хляб

500 - 600 гр. брашно

За поръсване:

200 гр. пудра захар

50 гр. смлени лешници

1 ванилия

За плънката:
1/2 буркан мармалад от сливи (или по желание)
 


Разбийте размекнатата мас заедно със захарта. Добавете сметаната и яйцата, и отново разбийте.

Смесете бакпулвера с брашното и содата, и постепенно добавяйки от сместа в купата с маста, замесете средно меко тесто.

Оставете го за два часа в хладилник, увито във фолио.

От тестото разточете кора, намажете я с мармалад, навийте на руло и нарежете малки охлювчета. С останалото тесто направете кифлички, напълнени с мармалад.

Изпечете сладките десетина минути на 200 градуса в тава, покрита с хартия за печене.

Оваляйте изпечените сладки хубаво в пудра захар, смляна в машинка за кафе заедно с лешниците и една ванилия.

Добър апетит !!!
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft