Мариновани тиквички на скара - стават по-вкусни даже и от пържола!

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Мариновани тиквички на скара - стават по-вкусни даже и от пържола!
admin
Добавена от: admin
8 Май 2016
193025
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

4 тиквички
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка Вегета
50 мл олио
на вкус - копър, черен пипер, сушен чесън

Измийте тиквичките без да ги белите. Нарежете ги на тънки продълговати ивици с помощта на нож за белене на картофи - трябва всички ивици да бъдат с еднаква дебелина. Ако нямате белачка, нарежете ги внимателно с остър нож. 
Подредете ги в тава на 1 ред и ги напръскайте с малко олио, поръсете със сол, Вегета, черен пипер, чесън и копър. След това поставете втори ред от тиквички и повторете процедурата, докато свършат тиквичките. Оставете ги поне за половин час, за да пуснат водата си, след което ги разбъркайте добре с ръце. Отцедете водата и вече са готови за скара.

Може да ги изпечете на електрическа скара или на барбекю. Най-добре предварително ги сложете на нагрят плот (ако скарата ви има плоча), за да се изпари водата от тиквичките, а след това хубаво ги изпечете на решетката на скарата. Необходимо им е минута-минута и половина, за да се сготвят напълно от двете страни.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft