Мариновани тиквички на скара - стават по-вкусни даже и от пържола!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Мариновани тиквички на скара - стават по-вкусни даже и от пържола!
Мариновани тиквички на скара - стават по-вкусни даже и от пържола!
admin
Добавена от: admin
194561
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 тиквички
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка Вегета
50 мл олио
на вкус - копър, черен пипер, сушен чесън

Измийте тиквичките без да ги белите. Нарежете ги на тънки продълговати ивици с помощта на нож за белене на картофи - трябва всички ивици да бъдат с еднаква дебелина. Ако нямате белачка, нарежете ги внимателно с остър нож. 
Подредете ги в тава на 1 ред и ги напръскайте с малко олио, поръсете със сол, Вегета, черен пипер, чесън и копър. След това поставете втори ред от тиквички и повторете процедурата, докато свършат тиквичките. Оставете ги поне за половин час, за да пуснат водата си, след което ги разбъркайте добре с ръце. Отцедете водата и вече са готови за скара.

Може да ги изпечете на електрическа скара или на барбекю. Най-добре предварително ги сложете на нагрят плот (ако скарата ви има плоча), за да се изпари водата от тиквичките, а след това хубаво ги изпечете на решетката на скарата. Необходимо им е минута-минута и половина, за да се сготвят напълно от двете страни.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft