Масаж с мед

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
СПА
Масаж с мед
7323
Масаж с мед

 

Масажът с мед се основава на лечебният ефект на меда и полезните съставки, които той съдържа. По време на масажа, полезните вещества от меда се абсорбират директно в кожата и стимулират отстраняването на токсините от системата.

Ползи от меда :
1.Отпушва и стимулира лимфната система
2.Подобрява топлинна регулация на кожата
3.Има положително влияние върху цялата нервна система
4.Действа противовъзпалително и релаксиращо
5.Подобрява кръвообращението


Работата с мед върху гърба и корема е мощно лечение за освобождаване на напрежението и премахване на токсините от системата.

Масаж с мед:

Антимикробни свойства на меда и ползите за зарастване на рани

Употребата на меда като превръзка за рани датира от древни времена и е "преоткрита" от съвременната медицина, според д-р Питър Мулан от университета Уайкато, Нова Зеландия.

"Това е общото наблюдение на много доклади в медицински списания, че част от ползите от меда са да се лекуват успешно рани", казва д-р Мулан. Антибактериалните свойства на меда могат да помогнат за отстраняване на заразата в раните, както и противовъзпалителното действие на меда може да намали болката и може да подобри кръвообращението, което ускорява оздравителния процес. Според д-р Мулан "Медът стимулира повторно растежа на тъканите, участващи в изцелението и намаляване на белезите."

Витамини, минерали и аминокиселини

Медът съдържа малки количества витамини , минерали, аминокиселини и антиоксиданти. Витамините в меда могат да включват (в зависимост от цветното разнообразие), ниацин, рибофлавин и пантотенова киселина, минерали - калций, мед, желязо, магнезий, манган, фосфор, калий и цинк. Точно както на цвят и аромат, медът варира в зависимост от източника, така и съдържанието на витамини, минерали, антиоксиданти и аминокиселини.

Антиоксидантите в меда
В допълнение с хранителните вещества, които са включени в нормалната метаболитна дейност и могат да предоставят допълнителни ползи за здравето. Тези хранителни вещества могат да служат като хранителни добавки. Фитохимикалите съдържат една широка гама от хранителни свойства, открити в растенията, които активно се изследват от учени за насърчаване на развиването на потенциала за тяхното използване. Медът съдържа фитохимикал с полифеноли, които могат да действат като антиоксиданти.
Тъмният мед има по-високо минерално съдържание и потенциал на антиоксидант .

Loading the player...
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft