Месце-фантазия в тавичка с ароматни гъби и разтопен кашкавал - идеално за чаша вино

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Месце-фантазия в тавичка с ароматни гъби и разтопен кашкавал - идеално за чаша вино
admin
Добавена от: admin
28 Май 2016
44354
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти


200 гр. пилешки пържоли

400 гр. свинско обезкостено

150 гр. гъби кладница

250 гр. гъби печурки

2-3 глави лук

1 чаена лъжичка сол

малко черен пипер

1-2 супени лъжици Вегета

малко смляно къри

олио

4-5 резена млечен кашкавал

малко риган

100 мл бяло вино
 

Идеалното другарче на чаша руйно червено вино - месцето буквално се разпада, а ароматът на гъбките и разтопения кашкавал го допълват перфектно!


1. Лукът се нарязва ситно и се запържва в олио.

2. Добавя се месото, нарязано на по-едри кубчета и се запържва леко.

3. Добавят се гъбите.

4. Подправя се на вкус.

5. Сместа от тигана се изсипва в тава.

6. Добавя се бялото вино.

7. Отгоре се подреждат резени кашкавал.

8. Поръсва се с малко с риган.

9. Ястието се слага да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса в покрит съд с капак или с фолио.
Щом месото е готово, фолиото се маха и месцето се допича отгоре.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft