Миналата година направо скрих шапката на всички по Коледа с този десерт. Всички искаха по втора порция, даже не стигна

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Миналата година направо скрих шапката на всички по Коледа с този десерт. Всички искаха по втора порция, даже не стигна
12 Декември 2016
188486

Пай с моркови и тиквички.

Зеленчуците придават на тортата лек и сладък вкус, а сиренето – солени нотки. Това е най-простият набор от продукти, от който се нуждаете! Добавете и малко любов и резултатът ще бъде красив и вкусен пай.

 

Съставки:

масло – 150 грам

брашно – 300 грама

вода – 7 супени лъжици

сол – щипка

тиквички (малки) – 2 броя

големи – 2 броя

кашкавал – 150 грама

яйца – 4 броя

мляко – 300 грама

чесън – 2 скилидки

индийско орехче на прах – 1 чаена лъжичка

 

Начин на приготвяне:

Вземете парче масло директно от хладилника.

Нарежете го на големи парчета, поръсете го с брашно и заедно с него продължете да наситнявате, докато не се получат фини трохи. Не забравяйте да добавите щипка сол.

image1

След това започнете да мачкате трохите (буквално за половин минута) с ръце и ги изсипете в купа. Сипете вода от хладилника. Отново замесете тестото за около минута. Вашето тесто е готово. Вземете кръгла форма за печене. Разпределете тестото и с ръцете си го разстелете по дъното. След това и по страните. Тестеният слой трябва да бъде достатъчно тънък. Не се престаравайте с ръбовете. Достатъчно е те да бъдат на едно и също ниво.

image2

Сега поставете основата за вашия зеленчуков пай в хладилника и започнете да правите плънката. Измийте зеленчуците и започнете да ги режете на тънки ивици. За този пай е важно зеленчуците да са приблизително с еднакъв размер. Ето защо, нарежете първо зеленчуците с нож, а след това оформете тънки ленти с помощта на белачка.

image3

Извадете формата на пая от хладилника. Започнете да подреждате лентите от зеленчуци, като първо стартирате от краищата и постепенно се движите в посока към центъра. Редувайте тиквички и моркови.

image4

В резултат ще получите тази красота!

image5

 

Сега направете заливката. Разбийте яйцата, добавете мляко, индийско орехче, намачкан чесън и сол. Настържете кашкавала и го добавете към сместа. Залейте пая, така че течността да покрие всички страни. Разпределете кашкавала с лъжица, ако е нежно потупайте повърхността на пая. Поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна на долния ред. Печете за около час.

image67

Приятен апетит!

 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft