На вид - нищо особено. Но когато го разряза - ахнахме, а като опитахме - онемяхме от възхита! Страшно руло!

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
На вид - нищо особено. Но когато го разряза - ахнахме, а като опитахме - онемяхме от възхита! Страшно руло!
admin
Добавена от: admin
27 Октомври 2016
26144
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти
Смес за 4 палачинки:
4 яйца
100 мл прясно мляко, малко магданоз и брашно
За рулото от кайма:
1 кг кайма
2 яйца
150 гр. галета
1 глава настърган лук
1 супена лъжица вода
1 супена лъжица олио
1 ч.л. сол, черен пипер и червен пипер (на вкус)
За рулото с моркови:
3 яйца
1 чаша олио
200 мл кисело мляко
1 чаша настъргани моркови
1 чаша настъргано сирене
1 чаша настърган салам
1 чаша магданоз
1 бакпулвер
6 с.л. брашно

Ето нещо, с което да изненадате близките на следващия семеен празник: 

Палачинково руло с кайма

Първо се правят палачинките, като в сместа се поставя нарязаният магданоз. Когато се изпържат от едната страна се вадят от тигана, без да се пържат от другата.Така се правят 4 палачинки. 
За рулото: 
Всички съставки хубаво се смесват. Сместа се оставя да почине 15 мин. След това се разделя на 2 части. Едната част се разстила с ръце на прозрачно фолио и се оформя като правоъгълник. Върху него се поставят двете палачинки откъм изпържената страна. Така суровата остава нагоре. Навива се на руло, маже се с белтък и се поставя да се пече на 170 градуса 35 мин. 
По време на печенето се маже още няколко пъти. Същото се прави и с второто руло. Когато се изпекат, рулата се охлаждат и след това се нарязват.

За рулото с моркови: 
Разбиват се яйцата и се добавят олиото, киселото мляко, настърганите моркови, сирене, салам, магданоз и бакпулверът. Накрая се добавя брашното. Всичко се пече в правоъгълна тава на 180 градуса 25 мин. Охлажда се и се пълни с крема сирене.
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft